Uutiset

Tulikaste rännällä ja hiekalla – uusi Lumikko UMT6BHS valmis markkinoille


18.03.2019

Kuljetusliike Numka Oy ja yrittäjä Kari Numminen

 

Seinäjoen tehtaan pitkäjänteinen työ palkitaan keväällä 2019, kun Lumikon uuden sukupolven koritilan alle sijoitettava lämmönsäätölaite UMT6BHS julkaistaan markkinoille. Ennen uuden mallin julkaisua, lämmönsäätölaitteelle haluttiin antaa vielä viimeinen tulikaste tositoimissa. Lumikon tarjotessa täysin uudenlaista lämmönsäätölaitetta testiin Kuljetusliike Numka Oy:lle, yrittäjä Kari Numminen otti ilolla haasteen vastaan.

 

Kuljetusliike Numka Oy ja Kari Numminen ovat laittaneet uuden lämmönsäätölaitteen kovaan käyttöön kuljetusliikkeen arjessa. Testikäyttöön valikoitui Kuljetusliike Numka Oy:n tuorein jakeluauto, joka valmistui syksyllä 2018. Uusi koritilan alle asennettava lämmönsäätölaite asennettiin tuoreeltaan autoon päällirakenteeseen asennusvaiheessa, joten testitunteja uudelle laitteelle on kertynyt kiitettävästi syksyn ja talven aikana.

 

Testilaite on toiminut Valion tuotteiden kaupunkijakelussa kahdessa lämpötilassa. Tiivistempoinen jakelutyö tarkoittaa käytännössä usein aukeavia ovia ja muuttuvia lämpötiloja, jotka tuovat osaltaan haasteita lämmönsäätölaitteelle. ”Kuljettajalla on suuri merkitys siinä, minkälainen rasitus lämmönsäätölaitteelle syntyy. Takaverhojen hyödyntäminen ja ovien sulkeminen ovat yksinkertaisia asioita, joilla voidaan tehostaa laitteen käyttövarmuutta. Se ei silti tarkoita sitä, että lämmönsäätölaite pääsisi helpolla.” Kari Numminen arvioi. Perinteisen ylhäällä olevan lämmönsäätölaitteen ja uuden koritilan alle sijoitettavan laitteen käyttöerot ovat Kari Nummisen mielestä pienet.

 

Uuden laitteen kenttätestit sijoittuivat osuvasti syksyn ja talven haastaviin keleihin, joten tulikaste loskan ja hiekan parissa suoritettiin heti ensikättelyssä. ”Kevyt pesu on ollut hyvä huoltotoimenpide tälle lämmönsäätölaitteelle näissä olosuhteissa, mutta sekin on ollut helppoa, kun laitteen komponentit ja kennot on hyvin saatavilla.” Kari Numminen kertoo ja lisää: ”Muuten toiminta ja yleishuolto ovat olleet täysin verrattavissa aikaisimpiin malleihin”.

 

Kuljetusliike Numka Oy:n ja Lumikon yhteistyö on kestänyt jo lähes 20 vuotta. ”Lumikon kanssa yhteistyö on helppoa ja suoraselkäistä. Koen, että Lumikolla välitetään asiakkaasta ja hommat viedään maaliin asti.” Kari Numminen kertoo pitkästä yhteistyöstä. Koritilan alle sijoitettava lämmönsäätölaite onkin jo toinen Lumikon testikone, joka on päätynyt Nummisen tarkkaan kenttätestikäyttöön. Testilaitteen kanssa työskentely ei ole Kari Nummisen mielestä läpihuutojuttu: ”Haluan kyseenalaistaa laitteen tekniikkaa ja haastaa löytämään uusia nokkelia ratkaisuja pieniinkin yksityiskohtiin. Lumikolla on otettu neuvot ja palautteet erittäin hyvin vastaan”.

 

Entä mikä on Kuljetusliike Numka Oy:n loppuarvio uudesta lämmönsäätölaitteesta? ”Tiesimme odottaa hyvää laitetta ja sen myös saimme. Suomen olosuhteet asettavat omat haasteensa muuttuvien olosuhteiden osalta, mutta selkeästi näkee, että tämä lämmönsäätölaite on tehty työntekoa varten. Ehdottomasti jatkoon.” Kari Numminen summaa testirupeaman päätteeksi.

 

UMT6BHS - koritilan alle sijoitettava lämmönsäätölaite on ensiesittelyssä Kuljetus & Logistiikkamessuilla Helsingin Messukeskuksessa 9. - 11.5.2019. Tule paikan päälle tutustumaan uuteen laitteeseen messuosastollemme 2E 41 ja keskustelemaan uuden lämmönsäätölaitteen tarjoamista mahdollisuuksista!


Takaisin uutisiin
Sulje sivuvalikko
Tietosuojakäytäntö ›