Uutiset

BITZER SE:n omistama Lumikko Technologies Oy siirtyy kiinalaisen yhteistyökumppani SONGZ:in omitukseen


04.12.2017

SONGZ ostaa Lumikon osakekannan,

  • SONGZin ja BITZERin strateginen kumppanuussuhde syvenee
  • SONGZ saapuu Euroopan markkinoille

Shanghai / Sindelfingen / Seinäjoki, 04.12.2017. Kiinalainen yritys SONGZ AUTOMOBILE AIR CONDITIONING CO., LTD. ostaa Lumikko Technologies Oy:n liiketoiminnan. Lumikko on ollut osa BITZER-konsernia vuodesta 2012 ja on erikoistunut kuorma-autojen ja perävaunujen lämmönsäätöjärjestelmien kehittämiseen ja valmistukseen. Tulevaisuudessa Lumikko tulee olemaan osa SONGZ:ia, joka on BITZER:in pitkäaikainen yhteistyökumppani Kiinassa.

 

Kiinan markkinajohtaja bussi-ilmastoinneissa on tehnyt tiivistä yhteistyötä BITZER:in kanssa lähes 20 vuoden ajan. BITZER ja SONGZ ovat allekirjoittaneet 1.12.2017 sopimuksen Lumikon liiketoiminnan ostamisesta ja heti kun Kiinan kansantasavallan viranomaiset ovat antaneet kaikki tarvittavat hyväksynnät, Lumikko siirtyy 100 prosenttisesti SONGZ:in omistukseen. Osapuolet ovat sopineet, että ne eivät julkista transaktion yksityiskohtia.

 

"Tämä liiketoimintaratkaisu on strategisesti tärkeä kaikille kolmelle yritykselle, ja se tarjoaa suuren tilaisuuden luoda globaalin toimijan kuorma-autojen ja perävaunujen lämmönsäätölaitteita valmistavien yrityksien alalle", sanoo BITZERin myynti- ja markkinointijohtaja Gianni Parlanti.

 

Lumikko Technologiesin hankinnan myötä SONGZ tulee jalkautumaan Euroopan markkinoille. Me olemme näin vakuuttuneita, että tämä on ”win-win”-tilanne molemmille yhtiöille, sillä Lumikon kehittyneet ja tehokkaat lämmönsäätöjärjestelmät täydentävät hyvin SONGZ:in tuotevalikoimaa.

 

Yhteistyökumppanit Euroopassa ja Aasiassa

 

SONGZ on johtava valmistaja kaupunkiliikennebussien sekä junien- ja autoteollisuuden ilmastointiratkaisuissa Kiinassa. Yhtiö on noteerattu pörssissä ja pääkonttori sijaitsee Shanghaissa. Yhtiöllä on palveluksessa yli 2000 työntekijää.

 

"Lumikon oston myötä SONGZ laajentaa liiketoimintaansa tarjoamalla korkealaatuisia lämmönsäätölaitteita kuorma-autojen ja perävaunujen käyttöön. BITZER:in ja SONGZ:in yhteistyö on ollut menestyksekästä yli 20 vuoden ajan Aasiassa ja nyt olemme tekemässä samoin Euroopassa”, sanoo SONGZ:in hallituksen sihteeri Chen Rui.

 

Lumikko Technologies Oy

 

Lisätiedot:

Jani Leppänen

+358 50 575 6603

email. jani.leppanen@lumikko.com


Takaisin uutisiin
Sulje sivuvalikko
Tietosuojakäytäntö ›